Ügyfélszolgálat:06 20 979 9760 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
 

Friss hírek

Mosható vagy eldobható pelenka? Most kiderül az igazság!

Mióta hazánkban is elterjedtek az eldobható pelenkák, a mosható változatok már szinte teljes egészében háttérbe szorultak, ezáltal csupán kiegészítő jelleget töltenek be a kismamák és a kisbabák életében – írja a pelusfutar.hu. Ebből kifolyólag ma már a legtöbb újszülöttre eldobható papírpelenka kerül, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai! Hogy mégis melyik a jobb, az eldobható vagy a mosható pelenka? Most lerántjuk a leplet az igazságról!

Elolvasom

Jó tudni

Nadrágpelenkákkal kapcsolatos tudnivaló

Valamennyi általunk forgalmazott I. osztályú nadrágpelenka az EU-ból származik, valamint légáteresztő külső (textil vagy papíralapú) borítással, ultramaggal (zselé) és tépőzárral rendelkezik. Minden I. osztályú termékünkre cseregaranciát vállalunk!
A II. osztályú pelenkák valamilyen esztétikai hibával rendelkeznek pl: csúsztatási esztétikai hiba, gáthiba vagy lazább combgumírozás, esetleg vékonyabb nedvszívó betét, vékonyabb fejrész vagy tépőzár.
Az I. osztályú nadrágpelenkák minősége közötti különbség függ egyrészt a pelenka típusától (erősebb vagy gyengébb ultramaggal rendelkezik) a megfelelő méret kiválasztásától, a gyermek által elfogyasztott folyadék mennyiségétől, illetve a pelenka cseréjének gyakoriságától.

Jó tudni!

A nedvszívás erőssége nem függ a pelenka betét vastagságától, sokkal inkább függ a zselé mennyiségétől és minőségétől!
A comb és a gátgumírozás erőssége még az azonos méretű pelenkáknál is befolyásolhatja a méretet. Ezért a vékonyabb babáknál az erősebb míg a nagyobb, húsosabb babáknál a lazább gumírozás lehet előnyös. (comb, gát és hasi gumit kell nézni)
Legyen e gumírozva a pelenka dereka vagy a gumi nélküli pampers szabásút válasszuk?
Ez mindig a baba testalkatától függ. A derékgumírozás a nedvszívást nem befolyásolja, egy jó ultramaggal rendelkező pelusnál, nem tud derékgumi hiányában sem kifolyni a vizelet.

Nadrágpelenka

Pelenka révén, és az oldal tartalmának függvényében: a pelenka jó nedvszívó képességű alsóruházat, melyet gyermekünk visel. Mivel koránál fogva, nem képes kontrollálni vizelési, és ürítési ingereit. 

Ma ha vásárolni megyünk, akár üzletbe, ahol sokféle pelenka közül választhatunk, vagy akár a modern technikát használjuk, s a megrendelés mellett döntünk, ahol szintén nagy választási lehetőség áll a rendelkezésünkre (www.pelusfutar.hu), mind minőségre, mind pedig értéket tekintve. Jómagam is kipróbáltam párat, s nálunk bevált a megrendelés útján vásárolt pelenka. Így tanácsolom mindenkinek.

Ha első gyermekünket várjuk, merem kockáztatni is, igen csak okoz egy kis fejfájást, hogy melyiket is válasszuk, ami jó lesz a kicsinek. Hiába a sok baráti, nagyszülői tanács, tapasztalat útján derül ki, s ez által biztosan kipróbálunk pár fajtát, mire megtaláljuk gyermekünknek a megfelelő pelenkát.

Az biztos, hogy van pár kritériumunk, aminek meg kell felelnie a pelenkának, az elvárásainknak megfelelően. Figyelembe vesszük, hogy gumis derekú legyen-e vagy sem, jó nedvszívó képességű legyen, minél kevesebb szivárogjon ki, kényelmes legyen, esetleg milyen mintás legyen, ma már lehet választani illatosított változatokat is, s ami még nagyon fontos, hogy árban is a pénztárcánkhoz igazodjon.

Elfogy pár csomag nadrágpelenka, mire szobatiszta lesz gyermekünk, s végleg, esetleg kis időre elfelejthetjük. A gyerekek általában másfél és 4 éves koruk között szobatisztává válnak, bár sok minden befolyásolhatja. Addigra túl vagyunk pár pelenka ismereten, tudjuk melyik jó és melyik nem, melyiket válasszuk legközelebb ha kell!

De nem ismerjük a történetét, hogy hogy jutott el idáig a tudomány, hogy a modern követelményeknek megfelelő pelenkák közül válogathassunk a boltok polcain. Egy kis ízelítő, hogy jutottunk el idáig…

A pelenkázás olyan régi, mint az emberi történelem. Egyes országokban melegebb éghajlaton a babákat meztelenül szaladgáltatták, az anyák pedig próbáltak előre kitalálni az "esemény" közeledtét, hogy rend és tisztaság maradjon a településen.

Egészen a XX. Század elejéig kellett várni, hogy az emberek felismerjék a baktériumok, és a gombák terjedésének okát, és elkezdjenek tenni ellene.

A modern pelenka kezdett alakot ölteni. A gyermekek pamutból kaptak, egy gyolcsot a popsijukra, melyet egy biztonsági csat tartott a helyén. A II. világháború hozta meg az első lépést a papírpelenkák felé, hiszen a pamut nehezen beszerezhetővé vált. Nagyon gyorsan fejlesztették, és hamar kiszorította a textil társát. Közel 30 évnek kellett eltennie, mire az emberek kezdték belátni, hogy a papírpelenkának is megvannak a hátrányai, nem is kevés. Bőrgyógyászatilag igazolttá vált, hogy jó táptalaj a gombás és egyéb bőrfertőzéseknek. A szobatisztaságra nevelést, 1 évvel kitolta, anyagilag nagy megterhelést jelentett a családoknak, és a kidobott pelenka súlyosan környezetszennyező.

Ennek köszönhetően egyre több család tért vissza a textilpelenkához, persze itt már a modern, mosható pelenkáról van szó. Ez formailag megegyezik az eldobható pelenkákkal, mind bőrgyógyászatilag, mind környezettudatosság szempontjából. Manapság a nem igényel több energiát, a tisztítása sem.

A 60-as évek folyamán gyorsan fejlődtek a pelenkák, ahogy a gyártok kezdték kiismerni az anyai igényeket, elvárásokat. Előrelépést jelentett az is hogy a pelenkák anyaga, felületükre puha, műselyem került.  A 70-es években a változások egyike, az új oldalt zárható rögzítő rendszer volt. Ezt a J&J fejlesztette ki. Bevezették az előre hajtogatott pelenkát. Gyermekorvosok kifogásolták a pelenkák formáját, mivel a babák csontformálódását hátráltathatja. A pelenka formáját szögletesről ívesre változtatták.

A 80-as évekre nemcsak vékonyabbak, de nagyobb nedvszívó képességűek lettek a pelenkák. Mindemellett csökkent a kiszivárgás mértéke, és a kiütések száma is. Súlyuk 50%-kal csökkent. Korábban csak a lábaknál használták a gumírozást, de most már a derék részen is alkalmazták. A műselymet polipropilénre cserélték, mely puhább, kényelmesebb érzést biztosított babának.

Japánban sikerrel vezették be a légáteresztő pelenkákat. A 90-es években sok újdonsággal ruházták fel a pelenkákat. A textilszerű hátrészt leváltotta a műanyag fóliát, a védőgátak tovább fejlődtek, kevesebb nedvesség szivárgott ki. Sok új tulajdonságot fejlesztettek ki, a jobb eladhatóságért: aloe vera kivonat, bakteriális védelem, bőrápolók, sötétben is világító ragasztószalag.

Minden tényező azt mutatja, hogy az árháború folytatódik. Igyekeznek a gyártok a legjobb minőséget előteremteni, hogy gyermekünknek minél kényelmesebb legyen, mindezt a legkedvezőbb áron. De vajon meddig mehet még el? Milyen pelenkákkal fogunk még találkozni? A gyors kutatásoknak köszönhetően pár évente újabb és újabb pelenkákkal találkozhatunk. 

Bababiztonság fontos lépesei

Bababiztonság

Biztos vagyok benne, ahogy Én is Te is mindent megteszel annak érdekében, hogy gyermeked, biztonságban tudd. S mindent megteszel azért, hogy kúszó, mászó, tipegő gyermeked biztonságosan tudja felfedezni elsősorban az otthonát, ahol él, majd a többi környezetét!

Sajnos elég egy fél pillanat, elég egy másodpercre félre nézni, s már meg is történhet a baj. Jobbik esetben csak az ijedségtől sír, rosszabb esetben pedig a fájdalomtól.

Gyermekünket eleinte, 9 hónapig pocakunkban óvjuk, védelmezzük. Majd a születés utáni élet az ami igazi kihívást jelent számunkra.. Mi, a szülők, nagyszülők feladta, kötelessége megóvni gyermekünk egészségét, s minimálisra csökkenteni annak a lehetőségét, hogy valami baj érje gyermekünket. Mindemellett biztosítani kell, hogy környezetük felismerését biztonságosan tudják megtenni. Az is fontos hogy nekünk ne kelljen aggódnunk, hogy rossz helyre nyúlt, vagy hogy magára tud rántani valamit, nyugodtan nézhessük, élvezhessük, hogy gyermekünk napról napra hogyan fedezi fel a világot, olykor-olykor mókás helyzetekben.

Biztosan sokat gondolkodtál már te is azon, hogy mik azok a tárgyak amiket kis időre nélkülöznünk kell, más helyre kell tennünk, mik azok a tárgyak, amikre valami féle biztonsági szerelést kell tennünk. Mik azok az óvintézkedések, amiket alkalmaznod kell. Mik azok a bababiztonsági felszerelések amiket alkalmaznod kell!

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, s bemutatni egy oldalt, ahol beszerezheted azok a bababiztonsági felszereléseket amiket a gyermeked védelmében fel tudsz használni: http://pelusfutar.hu/bababiztonsagi-eszkoezoek  Megtalálod azokat az óvintézkedéseket, amit fontosnak tartok, Te pedig válogathatsz lakásod kialakítása szerint, s aszerint mennyire vagy aggódó anyuka.

A lakás egész területén ami legelső alkalommal szemet szúrhat kicsinyünknek a konnektorok. Nem tudom miért lehetséges, de minden gyermek valami vonzást érez, azért, hogy dugdosson bele valamit, így ennek elkerülése végett, a konnektorokat minden helyiségben, le kell hogy zárjunk vakdugóval. Így ezt nem emelném ki minden egyes alkalommal!

 

Konyha

Hát igen! Ez az a helyiség, ahol elég sokat időzünk, ahol előbb vagy utó

bb segítő kis kezek szeretnének nekünk segíteni! Viszont talán ez a legveszélyesebb hely is a gyermekeket tekintve! A forró sütő, a gáz, az éles eszközök, s a vegyszerek.

Lehetne azt mondani, hogy akkor főzzünk mikor kicsinyünk alszik, vagy ha fent van tegyük járókába. Na de magamból kiindulva, sose használtuk a járókát, s nem lehet mindig ilyen időpontokra támaszkodni! Így néhány tanács:

-          Ha nyeles lábast használunk, a nyelet mindig fordítsuk befelé.

-          Ha lehetőség van rá, akkor a belső égőfelületeket használjuk.

-          A hűtőre, vegyünk védőzárat.

-          A fiókokra is szereljünk védőzárat.

-          Az elektromos készülékeket ne hagyjuk olyan helyen ahol elérhetik.

-          A késeket, éles eszközöket tegyük olyan helyre ahol nem érheti el.

-          Minden vegyszert, tisztítószert tegyünk olyan helyre, ahol nem férhet hozzá a gyermek.

-          Egy kis időre az asztalterítőt is nélkülözni kell, ha még gyermekün

k épp most gyakorolja a felállást.

-          A szemetes vödörnek találjunk egy helyet, ahol jól el tudjuk zárni!

Szoba

A szobában megy a játszadozás, a mese nézés, így erre a helyiségre is van pár ötlet, hogy elker

üljük a veszélyeket!

     - A kábeleket nézzük át, ne legyen sérült sehol sem.

    - A lámpákba mindig tegyünk egy égőt.

    - Ha fűtésünk olyan, ahol megégetheti magát gyermekünk, tegyünk elé egy biztonsági rácsot, hogy ne férjen hozzá.

    - Nézzük át a lakásban az alacsony asztalokat, s azokra tegyünk sarokvédőt.

    - Az elérhető fiókokat, szekrényeket szereljük fel gyerekzárral.

    - Az ablak alá ne tegyünk asztal, széket vagy olyan bútort, amiről felmászhat az ablakba.

    - Ha van szőnyegünk, tegyünk alá csúszásgátlót.

    - Ha vannak kisebb tárgyak, amiket magára ránthat az éppen felállni tanuló gyermekünk, akkor azokat tegyük feljebb.

    - Ruhaszárított, vasaló állványt soha ne hagyjuk a szobába, a gyermek által elérhető helyen. Ne vasaljunk a gyermek jelenlétében.

    - A függönytartót nézzük át, hogy megfelelően van-e rögzítve!

    - A szobanövényeinket tegyük fel a szekrény tetejére, a gyermek számára elérhetetlen helyre.

    - Legyen otthon a háztartásban egy elsősegély doboz.

Fürdő

A fürdőszobát elsősorban fürdésre használjuk. Viszont a legtöbb tisztítószert, arcápolót, vegyszert itt tároljuk! 

    - Hajszárított soha nem hagyunk olyan helyen ahol gyermekünk hozzáférhet!

    - Mindent vegyszert, tisztítószert gondosan zárjunk el!

    - Érdemes a fürdőkádba csúszásgátlót venni!

    - Soha ne hagyjuk, még egy pillanatra se egyedül a gyermeket a fürdőkádban!

    - Rögzítsük a wc fedelét!

Kert, udvar

-          Soha ne hagyjunk elő kerti szerszámokat!

-          Ha van kerti tó, vagy medence fedjük le, vagy a legjobb ha el tudjuk zárni!

-          Távolítsuk el a mérgező növényeket!

-          Rögzítsük a játszószereket!

-          Soha ne hagyjuk nyitva a kaput!

-          A fűnyírást halasszuk akkora mikor nincs kint a gyermek!

-          A permetszereket, műtrágyát, gyomírót gondosan zárjuk el!

Erkély, lépcső

-          Szereljünk biztonsági babarácsot a lépcsőre!

-          Az erkélyre is nyugodtan felszerelhetjük a babarácsot!

Biztosan van olyan, amit kifejeltettem! Ahogy növekszik gyermekünk, úgy mindig lesz valami amit, el kell „zárnunk” előle. De ma már ez ellen tudunk védekezni! Szinte mindent be tudunk szerezni akár a netet kihasználva!

http://pelusfutar.hu/bababiztonsagi-eszkoezoek

Így gyermekünket is megvédhetjük.

 

S befejezés képen:

Mit jelent a bababiztos lakás?

 

Számomra semmiféle képen nem azt, hogy mindentől féltve őrzöm gyermekem, s olyan lakásban nevelem fel, ahol minden körbe van párnázva, s védem minden kisebb eséstől. Szeretném biztonságban tudni, de mindemellett szeretném, ha saját maga hibáiból tanulna, hisz így alakul ki a veszélyérzete. Fontosnak tartom, hogy elmagyarázzuk neki mit szabad, és mit nem! Azt hogy mi jelent számára veszélyt! A bababiztos lakás kialakítása nyugalmat jelent. Hiszen nem csak kicsinknek, de saját magunk számára is fontos, hogy egy olyan környezetet alakítsunk ki ahol nem a félelemtől, hanem a gyermekünk biztonságos, és élettel teli, vidám gyermekkori felnövését követhetjük nyomon.

Kosár

 x 
A kosár üres

Gyártók


Termék kereső

Facebook

Felszínválasztó

Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi