Ügyfélszolgálat:06 20 979 9760 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
 

Nadrágpelenka

Pelenka révén, és az oldal tartalmának függvényében: a pelenka jó nedvszívó képességű alsóruházat, melyet gyermekünk visel. Mivel koránál fogva, nem képes kontrollálni vizelési, és ürítési ingereit. 

Ma ha vásárolni megyünk, akár üzletbe, ahol sokféle pelenka közül választhatunk, vagy akár a modern technikát használjuk, s a megrendelés mellett döntünk, ahol szintén nagy választási lehetőség áll a rendelkezésünkre (www.pelusfutar.hu), mind minőségre, mind pedig értéket tekintve. Jómagam is kipróbáltam párat, s nálunk bevált a megrendelés útján vásárolt pelenka. Így tanácsolom mindenkinek.

Ha első gyermekünket várjuk, merem kockáztatni is, igen csak okoz egy kis fejfájást, hogy melyiket is válasszuk, ami jó lesz a kicsinek. Hiába a sok baráti, nagyszülői tanács, tapasztalat útján derül ki, s ez által biztosan kipróbálunk pár fajtát, mire megtaláljuk gyermekünknek a megfelelő pelenkát.

Az biztos, hogy van pár kritériumunk, aminek meg kell felelnie a pelenkának, az elvárásainknak megfelelően. Figyelembe vesszük, hogy gumis derekú legyen-e vagy sem, jó nedvszívó képességű legyen, minél kevesebb szivárogjon ki, kényelmes legyen, esetleg milyen mintás legyen, ma már lehet választani illatosított változatokat is, s ami még nagyon fontos, hogy árban is a pénztárcánkhoz igazodjon.

Elfogy pár csomag nadrágpelenka, mire szobatiszta lesz gyermekünk, s végleg, esetleg kis időre elfelejthetjük. A gyerekek általában másfél és 4 éves koruk között szobatisztává válnak, bár sok minden befolyásolhatja. Addigra túl vagyunk pár pelenka ismereten, tudjuk melyik jó és melyik nem, melyiket válasszuk legközelebb ha kell!

De nem ismerjük a történetét, hogy hogy jutott el idáig a tudomány, hogy a modern követelményeknek megfelelő pelenkák közül válogathassunk a boltok polcain. Egy kis ízelítő, hogy jutottunk el idáig…

A pelenkázás olyan régi, mint az emberi történelem. Egyes országokban melegebb éghajlaton a babákat meztelenül szaladgáltatták, az anyák pedig próbáltak előre kitalálni az "esemény" közeledtét, hogy rend és tisztaság maradjon a településen.

Egészen a XX. Század elejéig kellett várni, hogy az emberek felismerjék a baktériumok, és a gombák terjedésének okát, és elkezdjenek tenni ellene.

A modern pelenka kezdett alakot ölteni. A gyermekek pamutból kaptak, egy gyolcsot a popsijukra, melyet egy biztonsági csat tartott a helyén. A II. világháború hozta meg az első lépést a papírpelenkák felé, hiszen a pamut nehezen beszerezhetővé vált. Nagyon gyorsan fejlesztették, és hamar kiszorította a textil társát. Közel 30 évnek kellett eltennie, mire az emberek kezdték belátni, hogy a papírpelenkának is megvannak a hátrányai, nem is kevés. Bőrgyógyászatilag igazolttá vált, hogy jó táptalaj a gombás és egyéb bőrfertőzéseknek. A szobatisztaságra nevelést, 1 évvel kitolta, anyagilag nagy megterhelést jelentett a családoknak, és a kidobott pelenka súlyosan környezetszennyező.

Ennek köszönhetően egyre több család tért vissza a textilpelenkához, persze itt már a modern, mosható pelenkáról van szó. Ez formailag megegyezik az eldobható pelenkákkal, mind bőrgyógyászatilag, mind környezettudatosság szempontjából. Manapság a nem igényel több energiát, a tisztítása sem.

A 60-as évek folyamán gyorsan fejlődtek a pelenkák, ahogy a gyártok kezdték kiismerni az anyai igényeket, elvárásokat. Előrelépést jelentett az is hogy a pelenkák anyaga, felületükre puha, műselyem került.  A 70-es években a változások egyike, az új oldalt zárható rögzítő rendszer volt. Ezt a J&J fejlesztette ki. Bevezették az előre hajtogatott pelenkát. Gyermekorvosok kifogásolták a pelenkák formáját, mivel a babák csontformálódását hátráltathatja. A pelenka formáját szögletesről ívesre változtatták.

A 80-as évekre nemcsak vékonyabbak, de nagyobb nedvszívó képességűek lettek a pelenkák. Mindemellett csökkent a kiszivárgás mértéke, és a kiütések száma is. Súlyuk 50%-kal csökkent. Korábban csak a lábaknál használták a gumírozást, de most már a derék részen is alkalmazták. A műselymet polipropilénre cserélték, mely puhább, kényelmesebb érzést biztosított babának.

Japánban sikerrel vezették be a légáteresztő pelenkákat. A 90-es években sok újdonsággal ruházták fel a pelenkákat. A textilszerű hátrészt leváltotta a műanyag fóliát, a védőgátak tovább fejlődtek, kevesebb nedvesség szivárgott ki. Sok új tulajdonságot fejlesztettek ki, a jobb eladhatóságért: aloe vera kivonat, bakteriális védelem, bőrápolók, sötétben is világító ragasztószalag.

Minden tényező azt mutatja, hogy az árháború folytatódik. Igyekeznek a gyártok a legjobb minőséget előteremteni, hogy gyermekünknek minél kényelmesebb legyen, mindezt a legkedvezőbb áron. De vajon meddig mehet még el? Milyen pelenkákkal fogunk még találkozni? A gyors kutatásoknak köszönhetően pár évente újabb és újabb pelenkákkal találkozhatunk. 

Kosár

 x 
A kosár üres

Gyártók


Termék kereső

Facebook

Felszínválasztó

Ki olvas minket

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi